Топ 5 за Радо Янков и във втория паралелен слалом в Пампорово

Звездата на българския сноуборд Радослав Янков завърши на пето място във втория паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Пампорово. Асът ни, който вчера предизвика фурор с третото си място в първия старт, днес имаше малшанс. В квалификациите сутринта той даде второ време, а с това направи и заявка за нов подиум. На осминафинала Янков се наложи с лекота над Себастиан Кислингер (Ав). За място в топ4 той кара срещу Андреас Промегер (Ав). Всичко за Радо в тази серия вървеше добре до средата, когато в опит да кара по-агресивно по по-бързото червено трасе той допусна лека грешка от която Промигер се възползва за да победи. Въпреки това Янков бе посрещнат на финала с бурни овации от многобройните си фенове, които бяха дошли и днес на Пампорово заради него.  

С представянето си в Пампорово Радослав Янков влезе в топ 10 на генералното класиране на паралелните дисциплини в сноуборда. Българинът е десети с 207 точки, лидер е австриецът Бенямин Карл с 383 точки. За малката купа в паралелния слалом Янков е шести със 169 точки.

Кореецът Сангхо Ли, олимпийски вицешампион от ПьонгЧанг 2018, спечели състезанието след победа в големия финал срещу австриеца Промегер с 0.08 секунди аванс.

Трети остана австриецът Фабиан Обман, който в малкия финал се наложи срещу американеца Коди Уинтърс. Силно се представиха и днес младите ни таланти. Петър Гергьовски и Тервел Замфиров завършиха на 19-то място. Александър Кръшняк е 26-ти, а Кристиан Георгиев е 33-ти. Останалите ни участници заеха съответно 40-то място Петър Гьошарков, 43 Димитър Ганичев и 45 Георги Милчев.

При жените втора победа в Пампорово постигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. Чехкинята спечели финала днес само със стотна аванс пред австрийката Забине Шьофман. Ледецка този сезон участва в алпийските ски и стартира в сноуборда за първи път в Пампорово през тази кампания.

В малкия финал при жените японката Цубаки Мики надделя над германката Шейен Лох. Теодора Пенчева е 24-та. След финала Ледецка заяви, че е много щастлива от победата и благодари за страхотната организация на Българската федерация по ски и на любезните домакини от „Пампорово“ АД. Ли също бе категоричен, че по-добра организация на Световна купа този сезон от тази в Пампорово не е виждал.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, президентът на БФ ски Цеко Минев и мажоритарният собственик на „Пампорово“ АД Цветелина Бориславова наградиха призьорите от днешното състезание. Освен емоциите от представянето на Радо и останалите ни състезатели феновете се забавляваха във фензоната където ги чакаха много изненади от Generali, Каменица и Inbet. 


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *