Почитателите на спорта се обединяват в подкрепа на Олимпийския отбор на бежанците на игрите в Париж

Warner Bros. Discovery (WBD) съвместно с Олимпийската фондация за бежанците и ВКБООН (Върховния комисариат на ООН за бежанците) призовават почитателите на спорта по целия свят да се обединят, за да защитят каузите на бежанците и да подкрепят Олимпийския им отбор на игрите в Париж. А Юсра Мардини, олимпийска състезателка и посланик на добра воля на ВКБООН, се присъединява към екипа на WBD като репортер на Eurosport. 

Олимпийският отбор на бежанците е създаден за първи път за игрите в Рио през 2016 г. от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах в чест на олимпийската солидарност. Париж`24 ще бъдат първите летни олимпийски игри от осем години насам, на които публиката ще може да подкрепя спортистите в рамките на олимпийските обекти, а никога досега не е имало по-голяма нужда от пламенни привърженици на спортистите бежанци, които се състезават на най-голямата спортна сцена в света.

Според ВКБООН повече от 114 млн. души в световен мащаб са принудително разселени поради преследване, конфликти и нарушения на човешките права, което се равнява на един на всеки 73 души по света и представлява увеличение с повече от 40% от Олимпийските игри в Токио насам.

Благодарение на разнообразието, съперничеството и най-вече на такива състезатели с пионерски и новаторски дух, спортът има уникалната способност да обединява общностите в празнуване на човешките постижения. Като страстни разказвачи на истории, ние сме привилегировани, че можем да използваме международния си обхват, за да подкрепим целевата си мисия да демонстрираме силата на спорта в помощ на принудително разселените хора и уязвимите общности, за да променим тяхната съдба, като представяме тези истории на възможно най-широка аудитория.“, заяви Скот Янг, старши вицепрезидент „Съдържание, Продукцията и Бизнес операции“ в WBD Sports Europe.„Щастливи сме да приветстваме Юсра Мардини в нашите редици – вдъхновяващ спортист и разказвач, който ще се присъедини към нашия екип от водещи, в сърцето на Париж това лято, за да ни помогне да свържем аудиторията по целия свят със спортистите и историите на Олимпийския отбор на бежанците. Това е само началото и ние ще обявим още инициативи, предназначени да генерират масова подкрепа за спортистите бежанци по пътя към Париж 2024 г.

За да хвърли светлина върху историите на спортистите-бежанци и техния път до Игрите, екипът на WBD ще бъде неуморен в търсенето на нови мнения, знания и иновации. Тази мисия е възложена на Юсра Мардини, която влиза в ролята на репортер на Eurosport за олимпийския отбор от бежанци. Сирийската атлетка от олимпийския отбор на бежанците, която се състезава в Рио 2016 и Токио 2020, ще представя репортажи на живо на място в Париж.

Това е невероятна възможност за мен. Ролята ми ще бъде да правя репортажи на място, по-специално за олимпийския отбор от бежанци и техните вълнуващи истории за Олимпийските игри. Ще бъде наистина чудесно да се повиши осведомеността за бежанците и защо правим това, което правим като спортисти.„, споделя Юсра. „Моето послание е, че това е време, в което можете да отворите сърцето и ума си за спортистите от този отбор, да наблюдавате начина, по който те се състезават, и да изслушате техните истории. Те са преминали през много трудности, за да стигнат до този момент. Просто се вълнувам да ги видя как се състезават и да показват на света, че това, че си бежанец, не означава, че не можеш да преследваш олимпийските си мечти.“

10 500 атлети ще излязат това лято на някои от най-емблематичните спортни арени в Париж, а WBD предизвиква света да подкрепи отбора на бежанците и да вика за представителите му по време на игрите. Освен това WBD ще използва целия мащаб на своите международни канали и платформи, за да разкаже тези истории, като същевременно предостави пространство, в което гласовете на бежанците могат да бъдат чути.

Олимпийският отбор на бежанците беше създаден за първи път за игрите в Рио от президента на МОК Томас Бах в чест на олимпийската солидарност и остава единственият отбор от 206 страни членки на МОК, който не се ползва с подкрепата на своя публика по време на Олимпийските игри.

WBD за пръв път си постави за цел да създаде подобна публика, която да подкрепя спортистите-бежанци за Токио 2020, като пусна оригинално съдържание, включващо “Trailblazers”- предаване, разказващо историите на вдъхновяващи олимпийски спортисти, и “In Conversation”, което събра посланици на добра воля на ВКБООН, включително Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен и седемкратната олимпийска шампионка от отбора на САЩ по плуване – Кейти Ледецки, за разговори със спортисти-бежанци. Амбицията сега е тези истории да достигнат до още по-широка аудитория в навечерието на Игрите, за да могат атлетите да получат подкрепата на публиката по време на състезанията в Париж това лято.

През 2023 г. WBD се присъедини към Sport Pledge за приобщаване и защита на бежанците по време на Глобалния форум на ВКБООН, за да потвърди ангажимента си за повишаване на осведомеността за каузите на бежанците.

От 21 май HBO Max се трансформира в Мах и ще предлага повече от двойно съдържание, спрямо момента, давайки достъп от най-интересното съдържание от всички марки на медийната компания Warner Bros. Discovery. Това лято Max ще бъде единственото място, където ще можете да гледате на живо всеки момент от Олимпийските Игри „Париж 2024“ в 25-те европейски държави, където Max ще бъде достъпен. “Париж 2024” ще бъде включен във всички абонаментни планове, което гарантира, че всички клиенти ще получат пълен достъп до най-голямото спортно събитие в света.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *