Писта „Стената“ в Пампорово е готова за Световната купа


Писта „Стената“ на която ще се проведат двата старта за Световната купа по сноуборд за мъже и жени на Пампорово (20-21 януари) е готова на 100%. Това съобщи директорът на СК Виктор Гичев, който подготвяше трасето съобразно всички изисквания на ФИС.

Финалната зона на „Студенец“ също е завършена. Организатори на мащабното събитие са БФСки и „Пампорово“ АД.

В четвъртък и петък на тренировъчната писта в Пампорово ще се проведат и официалните тренировки.

Първа за стартовете в родопския курорт пристигна трикратната олимпийска шампионка Естер Ледецка. За чехкинята това ще са първи състезания за Световната купа по сноуборд този сезон. До сега тя караше само в скоростните дисциплини на алпийските ски за СК.

В родното си Чепеларе вече е и единственият българин носител на Световната купа на ФИС Радослав Янков. Той се прибра сутринта от Бад Гащайн, където снощи зае осмо място в старта за СК в дисциплината паралелен слалом.  

„На четвъртфинала в Бад Гащайн рискувах максимално, но допуснах грешка и не успях да продължа напред. Вече съм си в България и се вълнувам се, че ще карам пред родна публика и то в първите стартове за Световната купа в Пампорово. Знам, че пистата е подготвена по перфектен начин и ще задоволи очакванията на всички. Надявам се да старта два много хубави старта, както за състезателите така и за публиката. Призовавам всички, които имат възможност да се дойдат събота и неделя в Пампорово и да подкрепят българските състезатели“, коментира при прибирането си от Австрия Радослав Янков.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *