Колоездачи от три континента се събират в Пампорово в края на юли

Причината е осмото поредно издание на най-голямото събитие в планинското колоездене в България за годината – Пампорово Байк Фест 2023

От 28-и до 30-и юли, родопския ни курорт ще бъде домакин на най-голямото “байк” събитие в страната за годината – Пампорово Байк Фест 2023. По традиция и тази година, част от програмата на събитието са голямо международно състезание по спускане включено в календара на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Българските даунхил серии и кръг от детския шампионат.

До момента заявка за участие в състезанията са дали близо 150 състезатели от общо три континента и десет нации. Сред записаните са някои от най-добрите родни състезатели, както и представители на Гърция, Турция, Република Северна Македония, Румъния, Великобритания, Нова Зеландия, Франция, Италия и Шотландия, като регистрацията за участие все още е отворена и най-вероятно броят на участниците да се увеличи.

Освен състезателната част на събитието, по време на “Пампорово Байк Фест” ще има още интересни съпътстващи събития, свободни за достъп от всички гости на курорта, които искат да се включат.
В петък вечер ще има боулинг турнир, а в събота от 20:00 часа в зала “Родопи” на “Пампорово Конгресен Център” хотел Перелик, ще се състои тематична “Ред Бул Кино вечер” със специална селекция от някои от най-добрите филми за планинско колоездене през годините.

През целия период на събитието, на плац Студенец, в непосредствена близост до финалната зона на състезателните трасета, ще бъде изградена сцена и ще бъде обособена специална “експо зона”.
На място ще бъдат представени различни колоездачни марки и спортни стоки – велосипеди, консумативи, дрехи, специализирана екипировка и други.

Състезанията по спускане, част от програмата на събитието, са едни от най-атрактивните в планинското колоездене, и в колоезденето като цяло, като на място има свободен достъп за зрители, а трасетата са изключително зрелищни и включват множество стръмни участъци, корени, камъни, скокове, скални дропове и други.

Официален партньор на Пампорово Байк Фест тази година ще бъде международния телевизионен канал Extreme Channel, по който ще се излъчи специален репортаж от събитието в повече от 40 държави по цял свят.

В съботния ден, на 29.07, ще се проведе детското състезание, а в неделя – състезанието за големите. За победителите в отделните категории има подготвен паричен награден фонд от над 3000 лева, както и много предметни награди, предоставени от партньорите на събитието. Пампорово Байк Фест 2023 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Бултрако Моторс, Ред Бул, Керхер България, магазини Стената, Aquamatrix, B.yond, FuryFlow, хотел Перелик, Stanley Bulgaria и други.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *