Какво да гледаме в HBO Max през април

През месец април се радваме да посрещнем в HBO Max три български заглавия – сериалите на БНТ „Под прикритие“ и „Вина“ и филма „Диада“ на режисьора Яна Титова. Оригиналният HBO лимитиран сериал „Съпричастният“, базиран на едноименния роман от Виет Тан Нгуен, също е сред дългоочакваните премиерни заглавия. „По американски“ и „Ние сме тук“ се завръщат с нови сезони.

Сред филмите е новата филмовата адаптация “Пурпурен цвят“ от 2023 г. на удостоената с „Пулицър“ творба на Алис Уокър от 1982 г., а продуценти са Опра Уинфри, Стивън Спилбърг, Скот Сандърс и легендарният Куинси Джоунс. Филмът по действителен случай за един учител пък ще ни покаже как може да се разпали любопитството на деца в градче, където властват безхаберието, корупцията и насилието.

При документалните предложения ще видим втори сезон на хитовия минисериал от 2015 г. за Робърт Дърст, който призна за престъпленията си с думите „Убих ги всички, разбира се“. Ще научим и историята на бизнес с тревожна токсична работна среда и дискриминационни методи за набиране на персонал.

За доброто настроение на най-малките зрители ще се погрижат Бъгс Бъни, Дафи Дък, Порки Пиг и останалите култови звезди на „Шантави рисунки“ , както и Бебе Бос, веселият шеф-готвач Джак, мечето Йоги и компания от Джелистоун и още много други.

СЕРИАЛИ

СЪПРИЧАСТНИЯТ
HBO Original

HBO MAX – 15 април
Оригиналният HBO лимитиран сериал от седем епизода „Съпричастният“ е базиран на наградения с „Пулицър“ роман от Виет Тан Нгуен, който у нас се разпространява от издателство „Кръг“. Изпълнителни продуценти са Пак Чан-Ук и Робърт Дауни Джуниър и участват Хоа Сюанде, Фред Нгуиен Кан, Кей Дзуен, Тоан Ле, носителката на Emmy® Сандра О и награденият с Oscar® Робърт Дауни Джуниър. „Съпричастният“ е шпионски трилър и междукултурна сатира за борбата на един комунистически шпионин с френско-виетнамски произход през последните дни на войната във Виетнам и неговия нов живот като бежанец в Лос Анджелис, където научава, че шпионските му дни не са приключили. ТРЕЙЛЪР



ПО АМЕРИКАНСКИ, сезон 6

HBO MAX – 8 април
Вдъхновеният от живота на НФЛ-звездата Спенсър Пейсингър сериал разказва историята на футболист от гимназия в Комптън.

ВИНА
HBO MAX – 18 април
Сериалът „Вина“ е част от Филмопроизводството на БНТ – най-големият продуцент на телевизионно кино в България. Warner Bros. Discovery придобива лиценз за стрийминг платформата HBO Max в България и бившите югославски републики.
„Вина“ пресъздава история от човешки проблеми, които трудно се преглъщат, дори с много отлежало вино – като премълчаната от миналото истина, която капка по капка си проправя път в настоящето, като любовта и изневярата, от които никой не е пощаден.
Филип се завръща със съпругата си от Америка, за да продаде винарната на починалия си вуйчо. Бизнесът, който наследява обаче, се оказва в тежко състояние – с много натрупани дългове, недоволни служители и тонове залежало вино. В защита на производството е талантливата и отдадена на работата си млада еноложка Елина, завършила в Дижон. Срещу нея е скритият съдружник Андрей, който саботира работата на винарната заради други интереси с лична облага. Докато Филип заедно с Елина и съмишленици се опитват да възродят винарната и да опазят целостта на семейството, наяве започват да излизат тъмни тайни от миналото и всеки от героите се бори с горчиво чувство за винá, много по-неуловимо от вкуса на вѝното…

ПОД ПРИКРИТИЕ
HBO MAX – 25 април
„Под прикритие“ е български криминален драматичен сериал на БНТ с пет сезона. Warner Bros. Discovery придобива лиценз за стрийминг платформата HBO Max в България и бившите югославски републики. Криминалният сериен филм предлага реалистичен поглед към престъпния свят, като разкрива в детайли схемите на престъпленията през ежедневието в мафията и в полицията от близкото минало, а сюжетите в сериите се позовават на действителни събития от криминалната хроника в България през последните десетилетия.

ВЕЛМА, сезон 2
Max Original
HBO MAX – 25 април
След като тийнейджърката Велма Динкли е обвинена в убийството на популярен съученик, тя разполага само с 24 часа, за да открие истинския убиец. Има само един проблем: Велма се е заклела да разрешава мистерии – завинаги.

ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА МОСТА
Max Original

HBO MAX – 4 април
След смъртта на нейния най-добър приятел Икаро, амбициозната рапърка Малу се опитва да докаже, че става дума за убийство. Подозрителна към официалния полицейски доклад, Малу се записва в училището, където Икаро прекарва последните си месеци, но бързо се превръща в аутсайдер сред своите богати връстници.
Действието се развива в град Сао Пауло, а сюжетът прави паралели между социалните и културните различия между младите хора от периферията и тези от центъра на големите градове, като същевременно говори за страстта и траура – теми, които са в контекста на два свята, разделени от голяма мистерия. В него младо момиче от периферията прониква в най-ексклузивното училище във висшето общество на Сао Пауло в търсене на един-единствен отговор: кой е убил най-добрата ѝ приятелка?

НИЕ СМЕ ТУК, сезон 4
HBO Original

HBO MAX – 27 април
Новите кралици Саша Велур, Приянка и Джейда Есънс Хол отиват там, където се нуждаят най-много от тях: Мърфрийзбъроу, Тенеси – град, отменил прайд фестивала си, след като драгът бива забранен в целия щат. Запознават се с Малика, на която ѝ е писнало да е пасивен наблюдател и е готова да започне да живее; музикантът Брадфорд, който иска да се научи да подкрепя децата си по адекватен начин, както и Норм – опитен драг изпълнител, който таи голяма болка.

ФИЛМИ

ДИАДА
HBO MAX – 4 април
Дида е на 16, живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да събере сериозна сума пари за самолетния билет. Дори и най-добрата ѝ приятелка Ива не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна. ТРЕЙЛЪР

ПУРПУРЕН ЦВЯТ
Warner Bros. Picture

HBO MAX – 12 април
През 1909 г. чернокожата американка Сели, понасяла насилие от страна на баща си, е омъжена за местния фермер Албърт, който също се отнася жестоко с нея. Сели се бои от Бога и избавлението за нея идва под формата на джаз певица, която я отвежда в друг град, далеч от мъките й. Сега тя най-после е щастлива. Продуценти на филма са Опра Уинфри, Стивън Спилбърг, Скот Сандърс и Куинси Джоунс.

МЕТАЛОКАЛИПСИС: АРМИЯТА НА ЗВЕЗДАТА НА СМЪРТТА
HBO MAX – 6 април
След героичното спасяване на Токи Уортуут, фронтменът на Dethklok Нейтън Експложън се оказва травматизиран, като в същото време е натоварен със задачата да изпълни пророчеството и да се изправи пред върховното предизвикателство за писане на песни: да напише „Песента на спасението“ и да спаси планетата. Може ли Нейтън да погледне отвъд своето съсипано его, за да спаси групата си, да спре Металокалипсиса и най-накрая да се изправи срещу върховното зло: Саласия?

СРЕБРИСТА МЪГЛА
HBO MAX – 5 април
23-годишната Франки е медицинска сестра, която живее с голямото си семейство в Източен Лондон. Обсебена от жажда за мъст, заради преживяна преди 15 години дълбока травма, тя не е в състояние да изгради пълноценна връзка. Но един ден се влюбва в една от своите пациентки – Флорънс. Двете тръгват заедно към дома, в който Флорънс живее с разкрепостеното си семейство. Там Франки най-после ще открие емоционалната подкрепа, от която има нужда, за да се справи с призраците на миналото.

ПОМИЯР
HBO MAX – 19 април
На младия транс мъж Феня, който живее в забързания Ню Йорк, му предстои един изключително предизвикателен ден. В рамките на 24 часа баща му, който е чужденец, хетеросексуалният му бивш приятел и 13-годишната му полусестра ще нахлуят обратно в живота му. Феня не е бил в контакт с тях след смяната на пола и трябва да се адаптира към новите промени в тези стари взаимоотношения, както и да се справи с неизбежните ежедневни предизвикателства.

РАДИКАЛЕН
HBO MAX – 1 април
В погранично мексиканско градче, където властват безхаберието, корупцията и насилието, един фрустриран учител (Еухенио Дербес) ще си послужи с радикален нов метод, за да разпали любопитството и да разкрие потенциала на учениците си… а защо не и техния гений? Филм по действителен случай.

НЕДОСТАТЪЦИ
HBO MAX – 12 април
Бен е начинаещ режисьор в Бъркли, Калифорния, който живее с приятелката си Мико, която пък работи за местен азиатско-американски филмов фестивал. Когато не работи като мениджър на артхаус киносалон като ежедневна работа, Бен прекарва времето си в съзерцание на недостъпни руси жени, гледане на DVD-та на Criterion Collection и хранене в закусвални с най-добрата си приятелка Алис – куиър студентка, която постоянно излиза на срещи. Когато Мико се премества в Ню Йорк заради стажа си, Бен е оставен на произвола на съдбата и започва да се чуди какво иска от живота.

ПЕРСИЙСКАТА ВЕРСИЯ
HBO MAX – 19 април
Това е историята на младата Лейла от Бруклин, която се стреми да намери баланс и да прегърне културната си идентичност, като същевременно предизвиква етикетите, които обществото й слага. Когато нейното буйно семейство се събира в Ню Йорк за трансплантацията на сърце на баща й, Лейла държи „истинския“ си живот отделен от семейния. Но когато нейната тайна е разкрита, паралелите между нейния живот и този на майка ѝ Ширин стават прекалено очевидни.


ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

ЖИВОТЪТ И СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ НА РОБЪРТ ДЪРСТ, сезон 2
HBO Original 

HBO MAX – 22 април
Продължението от шест епизода на хитовия минисериал от 2015 г., който разследваше престъпленията на Робърт Дърст, в момента се продуцира от Андрю Джареки. Оригиналната поредица завърши с шокиращото признание на Дърст на горещия микрофон: „Убих ги всички, разбира се“, след като създателите на филма откриха доказателства за престъпленията му. По-късно Дърст е арестуван във фоайето на хотел в Ню Орлиънс. Оттогава екипът на поредицата продължава разследването си и намира още скрити материали, разговори на Дърст в затвора и нови интервюта. ТРЕЙЛЪР

НЕТОЛЕРАНТНА МОДА: BRANDY MELVILLE
HBO Original

HBO MAX – 10 април
В началото на ерата на Tumblr през 2010 г. Brandy Melville се превърна в задължителна марка дрехи за младите момичета по целия свят. Пресметливото присъствие в социалните медии, популяризирането на недостижима естетика, кампании в Instagram с участието на служители и избрани „момичета на Бранди“, Brandy Melville става популярна марка сред тийнейджърките с които носеха миниатюрните дрехи „един размер пасва на повечето“, които бързо избухнаха и близо 100 магазина в над 15 държави и над 80 града по света. Откритите интервюта с бивши служители и модни специалисти, както и тревожните разкази на бивши ръководители обаче разкриват тревожна токсична работна среда и дискриминационни методи за набиране на персонал в компанията и хвърлят светлина върху бизнес, който процъфтява, като задава невъзможни стандарти за красота в социалните медии и в реалния живот за своите клиенти и служители. ТРЕЙЛЪР

АМЕРИКАНСКА БОМБА: УТРОТО НА 19 АПРИЛ
HBO MAX – 17 април
Филмът разглежда вълната от политическо насилие чрез историята на бомбения атентат в Оклахома Сити през 1995 г., показвайки корените на антиправителствените настроения и техните отзвуци днес, както и емоционалните предупреждения на онези, които са претърпели трагични загуби по време на най-смъртоносната домашна атака в историята на САЩ.
Режисьор е Марк Левин, продуценти са Дафни Пинкерсън и Марк Левин, а изпълнителен продуцент е Кейти Курик.

НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА: ТЪМНАТА СТРАНА НА ДЕТСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ
HBO MAX – вече налично
Новата документална поредица от четири части на Investigation Discovery разкрива токсичната и опасна среда зад някои от най-емблематичните детски предавания от края на 90-те и началото на 2000-те години. Зад оптимистичното екранно присъствие се крие една коварна среда, изпълнена с тормоз, сексизъм, расизъм и динамика, неподходяща за непълнолетните звезди и екип. ТРЕЙЛЪР

ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

БЕБЕ БОС: СЕМЕЙНИ РАБОТИ
HBO MAX – 5 април
Изминали са 30 години и братята Темпълтън са пораснали и са се отчуждили. Сега ново Бебе Бос ще ги принуди да работят заедно, за да ѝ помогнат да спре злокобна конспирация. Ще успеят ли Тим и Тед да загърбят миналото в името на мисията?

ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ
HBO MAX – 13 април
След като проваля рецепта и вижда как репутацията му се срива, шеф-готвачът Джак, който изследва света в търсене на съставки за своите ястия, се опитва да се върне на кулинарния връх. Но за целта ще трябва да се научи да работи в екип, когато към него се присъединява начинаещият готвач Леонард.

ШАНТАВИ РИСУНКИ-МИСУНКИ, сезон 6
Max Original

HBO MAX – 13 април
Любимите анимационни герои се завръщат за още приключения! В новия сезон ще откриете осъвременени истории, подходящи за новото хилядолетие – и отвъд него! Бъгс Бъни, Дафи Дък, Порки Пиг и останалите култови звезди на „Шантави рисунки“ обещават да радват малки и големи със своите лудории, смешки и неизчерпаема енергия. Готови ли сте да се забавлявате? Това е всичко, приятели!

ДЖЕЛИСТОУН, сезон 3
HBO MAX – 6 април
В Джелистоун любимите ни анимационни герои се старая да учат, работят и живеят заедно, стига положението да не е прекалено щуро и шантаво. Включи се в приключенията на мечето Йоги, Бу Бу, мечето Синди, Хъкълбери Хрътката и много други известни герои. В Джелистоун нито един ден не е обикновен.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *