HUAWEI FreeBuds 6i стъпват на българския пазар със стил и още по-усъвършенствано активно шумопотискане

Huawei обяви пускането на пазара най-новото попълнение в своята i-серия – HUAWEI FreeBuds 6i. Слушалки, които притежават изключително качество на звука, дълъг живот на батерията и подобрени възможности за активно шумопотискане, с което поставя нов стандарт в ценовия диапазон от 200 лв.

 

Новата технология Intelligent Dynamic Active Noise Cancellation 3.0, подобреното качество на звука, съвместимостта с iOS, Android и Windows и още по-дългият живот на батерията, правят новите HUAWEI FreeBuds 6i приложими във всякаква среда. Същевременно те носят усещане за мода, стил и качество, като се предлагат се в три цвята – бяло, лилаво и черно, вдъхновени от небесните нюанси. HUAWEI FreeBuds 6i ни потапят в аудио свят, където всеки ритъм е кристално чист, а разсейващите странични звуци изчезват.

Върхово шумопотискане в сегмента до 200 лева

Стъпвайки върху успеха на своите предшественици, новите HUAWEI FreeBuds 6i са оборудвани с най-добрата технология за шумопотискане на Huawei досега – Intelligent Dynamic ANC 3.0. Досега тя беше налична ексклузивно само за Pro серията, но HUAWEI FreeBuds 6i не само разполагат с нея, а се възползват от нейното трето поколение, в което тя достига върха на активното шумопотискане.

 

Intelligent Dynamic ANC 3.0 позволява на HUAWEI FreeBuds 6i да постигат прецизно шумопотискане в много и различни условия чрез изграждане на ANC модел в реално време – алгоритъмът е специално обучен и настроен за 34 сценария. Слушалките следят шума на равни времеви интервали от 2,6 μs[1] и регулират параметрите в рамките на около една секунда, за да оптимизират потискането на шума от заобикалящата среда.

 

В допълнение към новата система за интелигентно активно шумопотискане, HUAWEI FreeBuds 6i приковават вниманието и с пет основни хардуерни ъпгрейда за усъвършенствано шумопотискане на системно ниво. Подобренията за пасивно шумопотискане (PNC) включват кухина за филтриране на шума и чисто нови накрайници за уши, докато тези за активно шумопотискане (ANC) включват система от 3 микрофона, 2,4 пъти по-висока изчислителна мощност и 11-милиметров четиримагнитен динамичен драйвер.


[1] Данните идват от лабораториите на Huawei. Параметрите за шумопотискане непрекъснато се регулират, докато използвате функцията за шумопотискане на слушалките. Ефектите от шумопотискане ще варират в зависимост от фактори като това как носите слушалките и къде ги използвате.

Връхната точка на тези пет основни хардуерни подобрения на системно ниво е  камерата за филтриране на шума, която се основава на резонансния принцип на Хелмхолц. Той е насочен към средночестотни до високочестотни шумове (1 kHz до 3 kHz), особено ефективен при 2-3 kHz, и намалява фоновия шум, което е изключително подходящо при слушане в кафене или в офиса. В допълнение, новите тапи за уши, изработени от щадящ кожата течен силикон, подобряват излорирането на шума. Те се предлагат в три размера със 75% по-дебел връх и 25% по-дебела стена за върховете на ушите, за да се постигне по-стабилно прилягане.

 

Системата от три микрофона e с по-прецизно разпознаване на шума и допълнителен външен микрофон, който улавя околните звуци с 50% по-добро съотношение сигнал-шум (SNR)[1] от предшественика си, значително подобрява чистотата на звука и разширява диапазона на шумопотискане в ниски и средни честоти. Системата Intelligent Dynamic ANC 3.0 дава 2,4-кратно увеличение на изчислителната мощност, което  позволява обработка на шума в реално време и уникални подобрения в изолирането при различни акустични настройки. Допълвайки тази технология, HUAWEI FreeBuds 6i са оборудвани и с 11-милиметров четиримагнитен динамичен драйвер с по-висока чувствителност, който подобрява шумопотискането чрез генериране на обратни звукови вълни, за да противодейства на всеки шум, който влиза в ушите.

 

Това води до 100% подобрение на шумопотискането, със средно шумопотискане при пълна честота от 27 dB[2] и до 5 kHz ултраширок ANC[3] честотен диапазон.


[1] Точността на улавяне на шума е с 50% по-висока от HUAWEI FreeBuds 5i. Данните идват от лабораториите на Huawei.

[2] 27 dB е средната дълбочина на шумопотискане на множество честоти в диапазона от 50 Hz до 16 kHz при определени настройки. Данните идват от лабораториите на Huawei. Действителната производителност може да варира.

[3] Цялостната способност за шумопотискане се отнася до средното количество намален шум, което е 100% повече от това на HUAWEI FreeBuds 5i. Данните идват от лабораториите на Huawei. Тестовите модели са проектирани въз основа на човешкия слух и режимът на динамично шумопотискане е активиран по време на тестовете. Действителната ефективност на шумопотискането може да варира в зависимост от сценария на използване. Шумопотискането не работи толкова добре за високочестотен шум.

В шумни и препълнени кафенета HUAWEI FreeBuds 6i се справят отлично като значително намаляват фоновите шумове. По време на пътуване със самолет, усъвършенстваните функции за изолиране на звука работят в синхрон, за да филтрират нискочестотния шум, предлагайки възможност за един спокоен полет. Дори при пътуване в метрото, всеобхватните възможности за шумопотискане на HUAWEI FreeBuds 6i си проличават, създавайки по-тихо и по-приятно пътуване, тъй като слушалките се приспособяват към динамичната околна среда.

 

Звук и батерия 

HUAWEI FreeBuds 6i безпроблемно интегрират изключително качество на звука с дълъг живот на батерията. Оборудвани с 11-милиметров ултрамагнитен басов драйвер, слушалките осигуряват 50% по-мощен бас, стигащ до 14Hz. Той е подкрепен от LDAC HD аудио кодек и Hi-Res аудио сертификат за кристално ясен звук. Потребителите могат да персонализират своето аудио изживяване с поддържаните Multi-EQ ефекти, които осигуряват лесно регулируеми EQ настройки за фино нагласяне на музиката според индивидуалните вкусове.

 

Ключово предимство на HUAWEI FreeBuds 6i е животът на батерията. Той осигурява до 35 часа общо възпроизвеждане[1] с кейса за зареждане и 8 часа от едно зареждане на слушалките. Също така бързото 10-минутно зареждане позволява допълнителни 4 часа възпроизвеждане, идеални за забързания начин на живот.


[1] Данните за живота на батерията идват от лабораториите на Huawei, в които аудиото се възпроизвежда при 50% ниво на звука и с деактивиран ANC в режим AAC, с HUAWEI P60 Pro. Настройките по подразбиране са използвани за други функции. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от нивото на силата на звука, аудио източника, смущенията на околната среда, характеристиките на продукта и навиците за използване.

 

Наличност

HUAWEI FreeBuds 6i вече са налични на българския пазар в мрежата на Yettel, Технополис и A1, а скоро и в останалата партньорска мрежа на бранда. Те се предлагат в бяло и черно, а от началото на юли – и в лилаво, на препоръчителна крайноклиентска цена от 199 лева.

 

За повече подробности, посетете https://consumer.huawei.com/bg/headphones/freebuds6i/


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *