Новото горещо място в сърцето на Пирин

На прага на зимния сезон в Банско отваря врати най-модерния СПА алпийски хотел в България с изключителни характеристики. Grand Hotel Thѐrme се отличава от всичко, което е изградено до сега в района. Архитектурата е издържана във футуристичен алпийски стил, а вътрешността се характеризира с високи тавани и множества пространства. Това, което го отличава е огромният за България СПА център с 56 градусова минерална вода. Зад проекта стои предприемачът Паскал Дойчев, който е основател и собственик на най-голямата фитнес верига Pulse Fitness & Spa и веригата Гранд Хотели – Grand Hotel Bansko и Grand Hotel Sveti Vlas. Ръководството на хотела споделя, че и при този проект ще запази маркетинговата си стратегия, ориентирана  към клубната принадлежност.

„Както винаги съм казвал, българският турист е нашият най-важен партньор. Ще продължим да осигуряваме за нашите гости висок клас услуги на достъпни цени,“ разказва Паскал Дойчев. Той добавя, че с реализацията на този проект целта е да се надгради клиентската удовлетвореност, като се осигурят нови комплексни преживявания, със съчетаването на удоволствието  от карането на  ски  и процедури с минерална топла вода сред планината.

Thѐrme се намира в покрайнините на красивото село Баня и граничи с вековна борова гора. Първите впечатления на гостите за уникалността на хотела  започват още с влизането и преминаването им през просторното фоайе, което им дава усещане за безкрайност. То се подсилва от дизайнерския алпийски покрив и атриум по средата, който тръгва от приземния етаж и достига до тавана. Всичко е в естествени топли цветове и материали – гранит, дърво/явор/, кожа и мраморни покрития. Всеки кът от лоби бара пресъздава уюта пред горяща камина с чаша червено вино, докато снегът се сипе. Част от стените на основния ресторант, който също не изневерява на островната концепция за свободни пространства, са покрити с красиви керамични плочки в арктическо тъмносиньо. Друг акцент е терасата, която позволява на гостите да се наслаждават необезпокоявани на майсторството на готвачите. Витринните стени на сладкарницата, закритият басейн и огромната римска баня откриват прекрасна гледка към планината. Thѐrme разполага и с втори лоби бар, който с приглушените си светлини е предпоставка за спокойна, романтична вечер. Навсякъде прониква естествена светлина от покрива, който е с дървени ферми и остъкляване. Дори и най-претенциозните клиенти не биха могли да намерят нещо  необмислено в този хотел. Всеки детайл е изпълнен със стил и вкус.

Застроената площ е 27 000 кв. м. и се състои от хотелска част с 160 стаи, 3 триетажни сгради с 40 апартамента, 19 самостоятелни и редови вили за продажба. СПА зоната се простира върху огромните 5000 кв. м. В близост се разгръща  голям фитнес център  от веригата  Pulse Fitness & Spa. Хотелът предлага перфектните условия за конферентен туризъм, оборудван с модерна зала с амфитеатрално разположение на седалките. Поради големият мащаб на проекта, той се изгражда на няколко етапа, като още тази есен централната хотелска част и СПА центъра ще посрещат своите гости. Thѐrme е проектиран така, че не просто да се впише в заобикалящата го среда, той се вплита с нея. 13 000 кв.м. от терена се запазват като зелени площи с малка плътност на застрояване. Той включва детски кътове, спортни и релакс зони, зоо кът с градина и широки външни басейни, но няма пространство, което да е за сметка на друго.

 

СПА центърът на Therme се отличава с предимства, които другаде не бихте могли да получите. Разполага с разнообразие от СПА съоръжения, които Ви гарантират за спокойното  и релаксиращо преживяване. Всички вътрешни и външни басейни ще се захранват с минерална вода, която извира в непосредствена близост с температура 56 градуса. Капацитетът на СПА зоната, която е първата в България с такива характеристики е до 500 души едновременно. Втората фаза на проекта ще е готова през следваща календарна година. Включва СПА център, насочен към външни посетители от Банско и региона.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *