“Нямаш място в нашия град”: официален трейлър и плакат

Българската копродукция на HBO Max и Smarty Pants Shooter ще се гледа в над 20 територии в Европа, а преди това и на голям екран у нас

HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter пуснаха днес официалния трейлър и плакат на документалния филм “Нямаш място в нашия град” на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова. Филмът ще има своята стрийминг премиера на 6 октомври в над 20 територии в Европа, като преди това ще бъде представен за първи път на родна земя ще на документален фестивал и ще има киноразпространение в страната. ТРЕЙЛЪР

Трейлърът и плакатът предават динамиката и емоционалността на филма и контрастите на средата, в която живеят героите, които камерата на Николай Стефанов следи с любопитство.

Отбор, безредици, доверие, семейство… са думите, които изпъкват в трейлъра и те задават посоката, но далеч не всичко, което да очакваме от този 81-минутен разказ, чието действие се развива в родния град на режисьора – Перник. Освен вълнуваща история, филмът-наблюдение       дава и стимул за размисъл над множество социални и исторически теми, без да дава бързи отговори – оставяйки зрителите сами да достигнат до своите заключения.

След изключителните си селекции на едни от най-добрите международни фестивали из цяла Европа „Нямаш място в нашия град“ ще има своята фестивална поява и на родна земя като българската премиера и един от акцентите на фестивала „София ДокуМентал“. Официалната първа прожекция в програмата на фестивала е планирана за 20 септември под купола на „Ларго София“ от 20:00 часа, където ще присъства и Ханка Кастелицова, изпълнителен продуцент от страна на HBO Мах, както и целият екип на филма. Втората прожекция в рамките на фестивала е на 26 септември в кино „Люмиер Лидл“, отново от 20:00 часа, като тя ще бъде последвана от среща-разговор със създателите на филма. И за двете прожекции могат да се намерят ограничен брой билети в свободна продажба.

„Нямаш място в нашия град“ ще има и национално киноразпространение, като премиерната дата в киносалоните е 23 септември. Появата на български документален филм на голям екран е по-скоро рядкост и заявка за потенциала на филма да привлече широка аудитория.

„Нямаш място в нашия град“ на Smarty Pants Shooter е четвърта документална копродукция на HBO от България и първа под стрийминг марката HBO Max. Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery от 6 октомври в над 20 територии, сред които България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва.

“Нямаш място в нашия град” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде наличен на всички територии на HBO в Европа (над 20), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

За Николай Стефанов:

Николай Стефанов завършва магистратура по операторско майсторство през 2003 г. и експериментира с различни визуални стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два средно дълги документални филма през 2016 и 2018 г. Разглеждайки важни и чувствителни социални теми, “Нямаш място в нашия град” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият проект на Николай Стефанов е в развитие в рамките на престижната международна програма за документални филми EURODOC.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *