Отглеждаме дракончета във виртуална реалност с приложението „DracARys“ на HBO Max за „Домът на дракона“

Приложението за добавена реалност DracARys е разработено от The Mill и вече е достъпно за изтегляне в магазините за приложения на Apple и Google Play и у нас

 

По повод премиерата на новия оригинален HBO сериал „Домът на дракона“ на 22 август, HBO Max стартира от днес и за България официалното безплатно приложение за добавена реалност House of the Dragon: DracARys, с което всеки може да „излюпи“ и отглежда свой собствен дракон. Приложението се ползва на английски.

 

Вижте видео представяне на приложението DracARys:

 

С приложението феновете по целия свят ще могат да „излюпват“ и отглеждат свои собствени виртуални дракони у дома. Всеки дракон ще бъде уникален, благодарение на грижите на своя собственик  и докато расте, ще разкрива повече за причудливите създания, описание в книгите на Джордж Р. Р. Мартин. Потребителите също ще научат валирийски думи от „Домът на дракона“, за да възпитават своя дракон с гласови команди.  Предвидено е отгледаните до зряла възраст дракони да минават на второ ниво в приложението-игра и вече да са видими и за други потребители, които ще могат да взаимодействат с тях.

 

Зад този сложен проект, който ни връща в детските спомени и игрите с ‚тамагочи‘, стоят екипите за дигитални иновации и маркетинг на HBO Max и екипът на The Mill – художници, технолози и стратези. В разработката са използвани игровия двигател Unity и технологията Lightship на Niantic, с въздействащ звуков дизайн от базираното в Лондон студио Factory .

 

С „Домът на дракона: DracARys“ създадохме най-персонализираното, отзивчиво, виртуално създание, което някога е оживявало на вашия телефон, въплъщаващо най-модерната технология за добавена реалност“ – споделя Виктор Пинейро, директор, Дигитални иновации в HBO Max – „Нямаме търпение феновете да си създадат профили в DracARys и още повече да се потопят в света на Вестерос.“

Когато драконите от Вестерос се появят в шоуто, това винаги е спиращ дъха, вдъхващ страхопочитание момент“, казва Кевин Йънг, творчески директор в The Mill и главен творчески директор за приложението. „С DracARys искахме потребителите да изживеят тези моменти на страхопочитание и чудо в контекста на ежедневието си. Нашите амбиции са да допълним света на Вестерос и митологията на шоуто надграждайки ги, като същевременно разширим границите на възможното в Метавселената“, добавя той.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *