Гай Пиърс и Деймиън Люис в главните роли в трилър сериала „Шпионин сред приятели“ с премиера в HBO Max

Лимитираният сериал Шпионин сред приятели е с премиера днес, 7 февруари в HBO Max. Историята е базирана на бестселъра на Бен Макинтайър, включен в престичната класацията на New York Times,

Главните роли в криминалната история са поверени на носителя на Златен глобус® и Еми®, Деймиън Луис (Братя по оръжие, Милиарди на HBO) и носителя на награда Emmy® Гай Пиърс (Мер от Ийсттаун). Сериалът е продуциран в Обединеното кралство в сътрудничество между Sony Pictures Television, ITV Studios и Veritas Entertainment Group. Деймиън Люис е изпълнителен продуцент, чрез продуцентската си компания Ginger Biscuit Entertainment. Епизодите са заснети в Лондон и Румъния, като последните снимки са през  пролетта на 2022 г. Локации в Букурещ пресъздават сцени от Бейрут, Москва, Виена и Берлин.

Трейлър:

Поредицата от шест епизода драматизира истинската история на Никълъс Елиът (Деймиън Люис) и Ким Филби (Гай Пиърс), двама британски шпиони и приятели за цял живот. Филби е най-известният британски дезертьор и съветски двоен агент в историята. Една история за интимно двуличие, за лоялност, доверие и предателство. Дълбоко личното предателство на Филби, разкрито в разгара на Студената война, довежда до разтрогването на отношенията между британското и американското разузнаване.

Кой кой е:

Деймиън Люис е Никълъс Елиът

Много уважаван офицер от разузнаването, известен със своето остроумие и проницателен ум. Животът му може да бъде съсипан от откритието, че най-близкият му приятел от 23 години, Ким Филби, го е предавал през цялото време. Отказът му това да го срине е доказателство за силата на характера му.

Гай Пиърс е Ким Филби

Най-известният предател на Англия, вербуван от руското разузнаване, за да проникне в МИ6 –  нещо, което той успява да прави в продължение на тридесет години (1933-63), благодарение на харизмата си. Човек, воден както от егото, така и от идеологията – докато не бъде разкрит, той е обожаван и почитан от приятелите, които реално предава.  

Анна Максуел Мартин е Лили Томас

Дебрифър за вътрешната служба за сигурност, MИ5. Жената идваща от работническата класа от северна Англия,  плува в свои води в света на тайните и клубовете и обкръжението на Елиът и Филби.

Ейдриън Едмъндсън (Пактът) е Холис

Генерален директор на MИ5 и агент от старата школа, за чиито игри ще разберем повече с течение на епизодите.

Стивън Кункен (Милиарди, Историята на прислужницата) е Джеймс Ънгълтън

Поет, ентусиаст, англофил и изгряваща звезда на ЦРУ. Той е яростен враг на комунизма, чиято интелектуална суета и снобизъм осигуряват слабостите, които Филби използва за целите си.

Карел Роден (чешкият сериал на HBO Терапия) е Сергей

Руски полковник от КГБ, който е много добър в това, което прави. Той е руският еквивалент на Лили по отношение на работата си. Помага на Филби да бъде пренасочен в Москва, след като бяга от Бейрут.

Допълнителният актьорски състав включва Луси Акхърст като съпругата на Никълъс Елиът – Елизабет Елиът, Никълъс Роу като сър Антъни Блънт – бивш офицер от контраразузнаването на МИ5, Гершуин Юсташ младши като лекаря Робърт, Луси Ръсел като MИ5 агент Джейн Симор, Дженифър Марсала като ЦРУ агент Айрис, Стивън Елдър като Тим Милн. 

Александър Кери е създател и изпълнителен продуцент на Шпионин сред приятели, заедно с Патрик Спенс, Ник Мърфи и Ginger Biscuit Entertainment на Деймиън Луис. Лимитираният сериал е режисиран от носителя на награда BAFTA Ник Мърфи (Спаси ме, Коледна песен) и продуциран от носителката на награда BAFTA Криси Скинс (Последното кралство). Боб Букман, Алън Гасмър, Питър Джейсън са изпълнителни продуценти за Veritas Entertainment Group. Правата на HBO са по линия на Sony Pictures Television.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *