100 Кила, „Сигнал“, Дара и Стефан Вълдобрев откриват първия „Северен Парк Фест“ в София

Специална Горска работилница ще вдъхнови деца и родители за живот в хармония с природата

 

От 20 до 23 юни 2024 г. Северен парк в район “Надежда” ще се превърне в домакин на първия „Северен Парк Фест“, обещаващ да бъде незабравимо преживяване за цялото семейство. Всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. посетителите ще имат възможност да се насладят на разнообразни забавления, а музикалната програма включва участия на някои от най-обичаните български изпълнители. Фестивалът ще стартира в четвъртък (20 юни) с концерт на 100 Кила. В петък (21 юни, сцената ще бъде завладяна от група „Сигнал“, а в събота (22 юни) за доброто настроение на публиката ще се погрижи ДАРА. „Северен Парк Фест“ ще завърши в неделя (23 юни) с концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Освен с горещи хитове, гостите ще бъдат посрещнати и с „Арт Базар“, където талантливи творци ще представят уникални ръчно изработени произведения на изкуството. За първи път със специални щандове в района ще гостува  Асоциация „Българска книга“. Организаторите са подготвили редица творчески класове за деца и възрастни, забавни игри, еко занимания и открити спортни и танцови тренировки, както и много награди. 

За първи път в Северен парк ще гостува Фондация „Горска работилница“, която ще предложи на децата и техните родители вълшебно преживяване в четири специални горски станции: „Животът на пеперудите“, „Градско градинарство“, „Еко строителни материали“, „Емоционална интелигентност“. В тях посетителите ще научат повече за живота на пеперудите чрез рисуване и игри, ще се запознаят с процеса на засаждане на семенца и растения, и ще имат възможност да вземат засадените растения вкъщи. Ще се запознаят и с екологичния строителен материал конопобетон, като ще имат възможност да направят формичка от него, която да отнесат със себе си. Допълнително ще има занимания по сглобяване и разглобяване на палатки, което ще подготви децата и техните родители за бъдещи къмпинг приключения. Програмата включва и групови и индивидуални игри на открито, както еко игри, посветени на разделното събиране на отпадъци.

Входът за всички активности и концерти е свободен, което прави събитието достъпно за всички желаещи.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *