Серия от бисове и силно начало на турнето на Васил Петров с концерта в Двореца Балчик

Огромна емоция на концерта на невероятния Васил Петров преди дни в Двореца Балчик!

Емблемата на българския джаз започна мощно концерта си „Световни хитове в симфоничен джаз“ на откритата сцена до Двореца Балчик с темата Stardust, а след това блестеше с интерпретациите си в програмата от творби на Бийтълс, Синатра, Жобим, Дюк Елингтън, Дийп Пърпъл, Кис и много други. Симфоничният оркестър на Враца с диригент Христо Павлов свиреше с много специално отношение към всичко, което се случваше на сцената. Джаз линията държаха Йордан Тоновски(пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни). Брилянтната цигуларка Зорница Иларионова  с изключителното си майсторство докосна сърцата на публиката с филмовата тема от „Списъка на Шиндлер“ и пиесата „Медитация“ от опера на Масне. Възторг предизвика 15-годишната певица Валерия Стоянова, която Васил Петров представи, като „запътила се към своя небосклон звезда“. С нея изпълниха Something stupid, както и тя представи  интерпретация на Бохемска рапсодия на Куин акомпанирайки си сама на пианото. Вълненията следваха едно след друго и публиката ги преживяваше с топлота и с усещане за изключителния момент.

На финала имаше серия от бисове, които Васил Петров подари на многобройната публика, която възторжено  аплодираха на крака този празничен концерт, който всички ще запомним.

Концертите на Васил Петров „Световните хитове в симфоничен джаз“ продължават. Днес  (14 август) е концертът в Черноморец, на 15 август е в Поморие, 16 август в Бургас във вътрешния двор на културен дом НХК и на 17 август е в Несебър в Културен център Артиум.  На 2 септември ще представят тази програма и на хълма на „Света Петка“ в с. Чавдар на открита сцена.

Билетите са вече в продажба в мрежата на ивентим и от касите на залите Артиум център в Несебър и НХК, Бургас и в грабо.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *