Японски дизайни, природни детайли и смели цветове ИКЕА представя пролетно-летните колекции SÖTRÖNN, FRÖDD и BRÖGGAN

За да отпразнува все по-дългите и слънчеви дни и за да насърчи вечерите на открито, ИКЕА предлага решения за двора и балкона с колекциите SÖTRÖNN, FRÖDD и BRÖGGAN. Шведската компания е добре известна със сезонните си колекции и вече настъпилата пролет е най-подходящият момент да насочим внимание към тях. От меки възглавници, стилни чаши и красиви одеяла до цветни покривки и платнени чанти, колекциите предлагат широка гама от продукти в отличаващи се един от друг стилове.

Японски стил и модернизъм в едно

SÖTRÖNN е завладяваща колекция, съдържаща текстил и домашен декор. Разработени в сътрудничество с известната японска дизайнерка и художничка Хироко Такахаши, артикулите от колекцията съчетават опита на ИКЕА в областта на домашното обзавеждане с дръзките дизайни на Такахаши. Резултатът е интересна смесица от традиционна японска артистичност и съвременна култура. Колекцията се състои от 17 продукта и се отличава с експресивен дизайн на моделите. Керамичният съд за свещи е с релефни шарки, а калъфките за възглавница са с ярки розови и червени нюанси, които биха придали индивидуалност на всеки диван или кресло, а защо не и на стола на балкона.

Занаятчийските техники играят важна роля в работата на Хироко Такахаши, която черпи вдъхновение от динамичния градски пейзаж на Токио и богатото културно наследство на Япония: „В работата си като дизайнер искам да съчетая традиционната японска изработка с модерните течения. Дизайните, които разработих за колекцията SÖTRÖNN, са семпли, но в смели цветове и силни графични изражения.“ споделя дизайнерката.  

Продуктите от колекцията вижте на: https://www.ikea.bg/brand/sotronn/

FRÖDD – колекция, създадена от опитни занаятчии

Ако сте почитатели на хармоничните палитри и земните тонове, съчетани с естетически издържани дизайни, колекцията FRÖDD е правилният избор за вашия дом. Тя е създадена в сътрудничество със занаятчии от социални предприятия по целия свят и цели да създаде работни места за най-нуждаещите се, както и възможност за проектиране на нови уникални по рода си продукти. Занаятчиите черпят идеи от най-съкровените детайли и шарки на природата. Всички артикули са изцяло ръчно изработени   от хора в социални предприятия в Спун, Индия и Дои Тунг, Северен Тайланд.

Освен декоративни идеи, колекцията предлага и практични такива. Одеялото с класическа визия и игриви ресни в късите краища може да бъде верен помощник в по-прохладните летни вечери. Меката подова възглавница се преобразява от табуретка в допълнителна поставка за вещи. Щрихите по нея също наподобяват пръстените на дърво, които идеално се допълват и с естествения състав на външната и част.

Колекцията FRÖDD носи спокойствие и стил, благодарение на минималистичния си дизайн, а шарките добавят природен щрих дори в затворените пространства. Можете да я откриете на: FRODD | IKEA България

 

Ярки цветове и практични форми  

Ако търсите още някой цветен детайл, който да допринесе за слънчевото ви настроение,  то на помощ идва колекцията BRÖGGAN, заредената с позитивно и цветно настроение. С нея ИКЕА определено дава възможност на ретро дизайна да изгрее, а завръщането на геометрични шарки върху удобни материи, подходящи за използване и на открито, е повече от добра комбинация. Цялостната цветова гама на тази колекция подчертава нюансите на зеленото и слънчевото жълто, които са идеално ориентирани към живота на открито и забавленията.

Колекцията BRÖGGAN е лесна и удобна за съчетаване, като едновременно с това отваря и придава характер на всяко едно пространство. В почти всички 24 продукта лесно могат да се откроят смели цветове, вдъхновени досущ от тези, които можем да срещнем на разходка сред природата. Цветните покривки и салфетки бързо вдъхват нов живот на любимата ви маса на терасата. В гамата BRÖGGAN са включени и подходящи чаши, чинии и многоцветен поднос, който да завърши визията.

Можете да използвате дъската за рязане и като поднос за сервиране на храна, като сирене или студени хапки. Килимите на BRÖGGAN улесняват внасянето на цвят на терасата или пък в задния двор и не е нужно да се притеснявате, че ще ги оставите навън. Направени са така, че да издържат на атмосферните условия, независимо дали вали дъжд или грее слънце.

В случай че това не е достатъчно да ви изкуши да излезете навън тази пролет, ИКЕА се е погрижила да включи и удобни одеяла, които можете да носите в тематично шарена чанта, подходящи за пикник в парка.

Колекцията можете да намерите тук: BROGGAN | IKEA България


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *