ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022

В ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ И КАУЗАТА „ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР“

Легендарната рок група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – ПР на годината 2020 и изпълнител, Захари Чернев, група „Хоризонт“ и още приятели на групата, обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Националната кампания „Роди дете в България“, която популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и Националната кампания „Повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Лятното турне ще гостува с концерти в следните морски градовете: 

15 август 2022 – Бургас /Открита сцена „Охлюва/

16 август 2022 – Китен /Открита сцена/ 

17 август 2022 – Поморие /НЦ „Просвета 1888“/

18 август 2022 – Приморско /Лятна сцена/

19 август 2022 – Черноморец /Лятна сцена/ 

21 август 2022 – Созопол /Летен театър/ 

Специален гост на събитията е председателя на Фондация „Мечта за дете“ и  инициатор на кампанията „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ – Ивелина Рускова, подкрепила много двойки с  репродуктивни проблеми да станат родители. 

Турнето “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота, красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история – Историческия парк, на 30 км от Варна, в село Неофит Рилски 

ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по Процедура „ЕДНОГОДИШЕН ГРАНТ`21 / СЕСИЯ 2021“. 

То ще продължи и ще продължи през есента в други на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. 

В концертите ще се включат и изявени местни изпълнители, които припознават каузите и ще бъдат техни посланици.

Основни партньори в на събитията и кампанията са медиен портал „Мама Зона“, Агенция за публични комуникации Профайл, медиен портал My Family, Агенция „Сребърен ключ“, Сдружение „ЖЕНИ С КАУЗА“. 

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *