Ръководството и синдикатите на „Български пощи“ подписаха нов Колективен трудов договор

Ръководството на „Български пощи“ подписа нов Колективен трудов договор за периода юни 2024 г. – юни 2026 г. със Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ, Федерацията на съобщенията „Подкрепа“ и Демократичния синдикат на съобщенията.

Запазват се важните за служителите социални придобивки, като ваучери за храна, ресурсно обезпечаване за здравословни и безопасни условия на труд, обучение, повишаване на квалификацията и професионалното развитие на персонала.  Средствата за социални разходи и техният размер ще се договарят всяка година в Съвета за социално партньорство.

„Конструктивните преговорите бяха проведени в кратки срокове в дух на диалогичност и взаимно разбирателство“ – коментира Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Цветилия Стоилкова при подписването на КТД.

Ръководството на  „Български пощи“ е убедено, че служителите във фирмата заслужават достойно заплащане, тъй като от всеки един от тях зависи просперитета на дружеството.

Актуализация на възнагражденията на служителите ще се обсъжда и ще бъде съобразена с финансовото състояние на компанията. Общо е мнението, че по-справедливият ръст на заплатите е обвързан с генерирането на печалба. Именно в тази посока ще работи новото ръководство на дружеството съвместно със Съвета за социално партньорство.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *