Режисьорът Мариан Вълев с премиера на филма „Чалга“ – първия в света пълнометражен филм, заснет със Samsung телефон

Филмът вече се разпространява в кината

На 7 март 2023 г. се състоя премиерата на филма „Чалга“ – най-новия филм на режисьорa Мариан Вълев. В глобален мащаб това е първият пълнометражен филм, заснет изцяло с мобилен телефон Samsung Galaxy. Филмът вече се разпространява в кината. За да създаде автентичен визуален разказ на историята си, насочена към съвременното високотехнологично поколение, Мариан Вълев избира Galaxy S22 Ultra – един от най-забележителните флагмани на Samsung през последните години, добил широка популярност с мощната си камера, която, според режисьора на филма „позволява да бъдат заснети неща, които са невъзможни за заснемане с обичайната кинокамера“.

 „Чалга“ е вторият пълнометражен филм на Мариан Вълев като режисьор. В новия си проект той разказва история за живота на младите хора, за техните мечти и ценности, за това на какво са готови, за да ги постигнат. Главните роли са поверени на Елеонора Иванова – Нори и Цветелина Стоянова, а  звездният филмов екип се допълва от любими български актьори като Любомир Нейков, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Стефан Мавродиев и Виктор Калев, музиканти, инфлуенсъри и други популярни личности от обществения живот. Сред останалите емблематични членове от екипа на филма са Димитър Гочев – едно от големите имена в операторското майсторство, а музиката на филма е дело на именития музикант Румен Бояджиев.

„В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика. Според етимологията си, думата „чалга“ означава инструменталист, свирач. Чалгата по-късно придоби едно друго семантично значение като начин на мислене, повърхностност, начин на живот. Във филма със сигурност не става дума за чалгата като музика, а за чалгата като начин на мислене“, казва Мариан Вълев и допълва „Това е филм за приятелството, за ценностната система, която напоследък малко позабравихме, за близостта между хората, и за обичта между тях“.

Относно избора да снима с мобилен телефон, Вълев е категоричен: „Вярвам в качествата на телефоните на Samsung и се радвам, че екипът на Samsung също ми се довери. „Чалга“ е първият пълнометражен филм в света, заснет изцяло с Galaxy смартфон. Убеден съм, че с Galaxy S22 Ultra, благодарение на камерите и издръжливостта му, постигнахме отлични резултати. Филмът е много мащабен, историята е изключителна като обем, имахме над 120 локации и над 200 сцени. Мобилността и бързината, с която снимахме с телефона, не могат да бъдат постигнати с нормална камера. Наистина преобърнахме представите за това как се прави кино“.

 „Ние в Samsung вярваме, че всяка създадена от нас иновация, трябва да улеснява ежедневието и работата на хората. Убедени сме, че трябва да предложим на потребителите възможно най-добрия продукт. За да могат те да имат увереността, че ще бъдат ефективни и креативни в работата си, и отдадени на любимите си неща и хора в свободното си време. Такива продукти са мобилните телефони от серията Samsung Galaxy S. Но освен за реализирани цели, говорим и за сбъднати мечти: например всеки и навсякъде да може да влезе в ролята на оператор и със своя телефон да улови спомените си. И обратното – професионални кинаджии да се впуснат в предизвикателството да създадат филм от най-високо качество със смартфон в ръка. Пожелавамe успех на филма, на Мариан Вълев и екипа му“, коментира Мария Синигерова, маркетинг мениджър, Samsung България.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *