Премиерата на първата финландска документална поредица на HBO Max „Първите пет“, която предлага интимен поглед към правителството на Сана Марин, е на 9 юни

Първата финландска документална поредица Първите пет на HBO Max проследява пътя на бившия министър-председател Сана Марин начело на финландското правителство в безпрецедентни времена. Оригиналният документален филм на Max влиза зад кулисите, за да стане свидетел на живота на световноизвестния женски кабинет, изследвайки темите за властта и женствеността. Премиерата на интимната поредица от три части е на 9 юни в стрийминг платформата HBO Max.
Официалният трейлър на Първите пет можете да гледате тук: https://youtu.be/Lpxzvt4z-Q0

Нова страница в политическата история се отваря, когато млада жена на име Сана Марин е избрана във Финландия за най-младия министър-председател в света. Около нея се сформира кабинет от решителни жени, които започват да ръководят страната. Почти веднага петимата лидери са изправени пред безпрецедентно предизвикателство – световната пандемия от COVID-19 и мерките, които трябва да предприемат в страната си. След като управляват Финландия по време на пандемията, избухва война, която хвърля Европа в нови сътресения.
Докато изпълняват работата си под високо напрежение, министрите имат деца и личен  живот. Кои са тези амбициозни, сдържани жени, които движат политическата култура напред и са вдъхновение по целия свят? Откъде идват те и какво ги движи?
Трисерийната документална поредица Първите пет предлага поглед отблизо към живота на изключителни политици в безпрецедентни времена. Тя представя финландския женски кабинет отвъд техните публични роли и споделя моменти на уязвимост и откритост.
Пореицата на Warner Bros. Discovery говори открито за властта, политиката и женствеността.
Състояща се от три епизода с продължителност приблизително 35 минути, Първите пет е първата финландска документална поредица на HBO Max. Преди това HBO Max продуцира антологична поредица от финландски късометражни филми, наречена „У дома, Финландия“ (Eristyksissä), и развлекателно предаване, наречено „Истинска история, Финландия“, което получи номинация за наградата „Златна Венла“ за развлекателно предаване на годината.

Развълнувани сме от наближаващата премиера на първата финландска документална поредица в историята на HBO Max„, споделя Ханка Кастеликова, вицепрезидент „Документални филми“, EMEA, HBO Max. „Първите пет обхваща важни теми за властта и женствеността. Дори в страна с големи традиции в участието на жени в политиката, жените политици все още са оценявани и критикувани по-строго от своите колеги мъже. Да видиш как кабинетът на Сана Марин, съставен от млади жени, управлява страната, е вдъхновяващо. Вместо само да ни предостави поглед върху едно бивше правителство, този документален филм показва на зрителя, че е дошло времето за по-голям баланс между половете и възрастта на високите позиции за вземане на решения по целия свят.“
Освен във Финландия и други европейски територии, където е налична стрийминг услугата HBO Max, Първите пет ще има премиера и на американския пазар. Трисерийната документална поредица е продуцирана от FremantleMedia Finland Oy и е режисирана от Миа Халме. Изпълнителни продуценти за HBO Max са Ханка Кастеликова и Кристиан Викандер.

Премиерата на Първите пет (3 х 35 мин.) е на 9 юни в стрийминг платформата HBO Max. Всички епизоди ще бъдат налични за гледане наведнъж.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *