Предизвикателства и адаптация на туристическия бизнес през 2022

Да бъдеш професионалист в организирането на пътувания не винаги е лесно. Тъй като, светът бавно се възстановява от пандемията, туризмът също се засилва, хората започнаха да определят къде и как искат да пътуват през тази година. Компаниите започнаха внимателно да следят тенденциите за изграждане и адаптиране на своите продукти и да помагат на своите клиенти да бъдат подготвени за променящите се изисквания на пътниците като предлагат различни туристически решения. Ето кои са и най-големите предизвикателства пред бранша, според компанията за продажба на самолетни билети – airtickets България.

• Да се възползваш от възможностите. С всяка криза е имало финансови прекъсвания, но и възможности. Безпокойството от пътуване поради COVID 19 вече отшумява и все повече се засилват търсенията за „пътуването, което ще се случи веднъж в живота“. Точно затова агенциите трябва да се фокусират върху по-екзотични предложения.
• Силно присъствие в социалните мрежи. Да общуваш със своите клиенти и да им предоставяш интересно и качествено съдържание е една от най-важните стъпки за растеж през 2022г.
• Разработване на печеливша ниша. Намирането на ниша не само означава успех, но и позволява да се генерира много атрактивен доход. За удобство на агенциите бе разработен български разширен софтуер за пътуване – ATS – Advanced Travel Software. Продуктът на airtickets е създаден с уникални характеристики, които позволяват на туроператорите да управляват бързо и лесно закупуването на самолетен билет.
• Динамично ценообразуване. Динамичното ценообразуване е термин в туристическата индустрия и с навлизането на AI става все по-реален от всякога. Накратко, динамичното ценообразуване използва 2 елемента за установяване на цена за оферта. Първо се разглеждат традиционни критерии като наличност, фактори на натоварване и общо търсене на продукта. Ето защо можете да получите различна тарифа всеки път, когато зададете заявка за самолетен билет от авиокомпания. Вторият елемент е самият пътник.
• Световни събития. Нищо не влияе на пътуването повече от световните събития. Пандемии, каквито току-що преживяхме, видяха, че круизната индустрия напълно преустанови дейността си, страните не позволяваха на туристи да влизат и ограничителните протоколи бяха наложени в цялата индустрия. Но това просто не е пандемия. Сега браншът е изправен пред управление на клиенти, заедно с глобални ограничения и протоколи за COVID.
• Тенденции в пътуванията. Пандемията създаде няколко напълно нови тенденции в предпочитанията за пътуване. Десетките милиони хора, които преминаха от работа в офиса към работа от разстояние, доведоха до голяма промяна в това къде живеят хората и как искат да пътуват. През 2022 ще има засилено търсене на семейните пътувания, на номадските пътувания, на устойчивите пътувания, на пътуванията на къси разстояния. Любопитното е, че хоум офисът и тенденцията към самостоятелни пътуванията, доведе до факта, че много круизни компании увеличиха капацитетът на единичните каюти.

2022 година се очаква да бъде много различна и динамична година за всички туристически агенции. Възможностите за отпадане на много от ограниченията все повече хора очакват с нетърпение нови приключения, както на близки, така и далечни дестинации.

Снимка: Интернет


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *