„Отново съм тук“ е в HBO Max в 12 държави

Стрийминг премиера на филма за Боян Петров

От днес българският документален филм „Отново съм тук“ може да бъде гледан в стрийминг платформата HBO Max в 12 държави. Освен тези у нас и ползвателите на услугата в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония ще могат да съпреживеят историята на Боян Петров през очите на режисьора Поли Генчева. Във всяка държава филмът е наличен със съответните локализирани субтитри. Вижте трейлър ТУК

 

Стрийминг премиерата идва три месеца след официалната поява на филма на голям екран и благодарение на HBO той ще може да бъде гледан от много по-широка и интернационална аудитория. У нас “Отново съм тук“ става част от специалната селекцияв платформата, посветена на съвременни български филми.

„Отново съм тук“ е филм за живота, работата и личността на алпиниста и учен-зоолог Боян Петров и неговия опит да изкачи поредния си връх. Поли Генчева и операторът Красимир Андонов проследяват опита на Боян да изкачи Шиша Пангма, който е връх номер 11 в неговия списък, но се оказва и последен в кариерата на алпиниста. Именно там той изчезва и въпреки безпрецедентнатамеждудържавна спасителна акция, не е открит. Лентата показва кадри от подготовката му и различните лица на Боян – алпинистът, зоологът, бащата, човекът с несломим дух.

 

Освен, че може да бъде гледан по всяко време в HBO Маx, филмът е достъпен и в HBO OD, а до края на март има още две телевизионни излъчвания – на 25.03 по HBO от 14.05 часа и на 30.03 по HBO3 от 12:00 часа.

 

Поли Генчева е продуцент, сценарист и режисьор на филма и двамата с оператора Красимир Андонов проследяват пътя на Боян Петров към заветния Еверест.Лентата е продуцирана от „Тара Трий Пикчърс” и „Агитпроп“.

Новата стрийминг платформа на WarnerMedia HBO Max е достъпна в България от седмица на www.hbomax.com и през съответните апликации за различни устройства.Стрийминг платформата на HBO у нас е единствената сред пазарите, на които компанията присъства официално, със специална селекция с български филми. Тази селекция ще продължи да бъде налична и в новата платформа, като в първите седмици на функционирането й някои заглавия временно няма да са налични, но ще бъдат отново в платформата съвсем скоро. От HBO България допълват, че в момента се договаря добавянетона още поне четири български филма, които ще бъдат достъпни за почитателите на родното кино в HBO Max в края на лятото и началото на есента.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *