Начало на летния сезон с кампанията „Да почистим Пампорово заедно“

Климатолечение и горска терапия с активности на открито през летния сезон в Пампорово и хотелски комплекс Перелик 5*

В подготовка на летния сезон, за поредна година Пампорово организира кампанията „Да почистим Пампорово заедно“ на връх Еньовден. Кампанията стартира на 24 юни (събота) от 10:00 часа на плац Студенец в Пампорово. Всички участници в кампанията могат да съчетаят полезното с приятното, като освен удовлетворение от добре свършената работа и разходка в планината, в съботния ден ще получат безплатен достъп до атракционите в приключенски парк „Язовира“ и до лифт №2 Студенец – връх Снежанка. За доброволците ще бъде осигурен безплатен транспорт от градовете Смолян и Чепеларе. „Пампорово“ АД призовава всички любители на планината да се включат активно в нейното почистване, така че да запазим природата чиста и да направим гората приятно място за всички целогодишно.

Активният летен сезон стартира на 30 юни, когато ще отворят Вело парк Пампорово, адвенчър парк „Язовира“ и лифт №1 Туристически център – Студенец.

И тази година, един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона, „Вело парк Пампорово“ предлага отлични условия – голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в „маунтин байка“ или за затвърждаване на уменията. Спортният календар във вело парка стартира с традиционния за курорта „Пампорово Байк Фест“ в края на юли и продължава с десетото юбилейно издание на едно от най-интересните ендуро състезания – Елевейшън999 в началото на септември.

В приключенски парк „Язовира“ са обособени зони за активности и релакс и всички посетители могат да се възползват от атракциите, подходящи както за деца, така и за възрастни – въжена градина, нинджа парк, фитнес на открито, риболов, детски тролей, спускане с туби, разходка с колела, скачане върху въздушна възглавница и много други.

Следвайки тенденциите за все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, Пампорово утвърждава региона като дестинация за климатолечение, възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в унисон с природните ресурси.

За гостите в курорта, хотел Перелик 5* предлага атрактивни летни пакети с активна седмична програма „Горска терапия“, която включва ежедневни разнообразни пешеходни преходи, вело турове и екскурзии. Пакетите могат да бъдат резервирани онлайн с до 30% отстъпка директно на http://pamporovo.me. Емблематичният за Пампорово хотелски комплекс Перелик 5* разполага с модерен медицински център, част от Body & Soul Spa Lounge, който предлага на своите гости допълнителни програми и процедури запрофилактика и възстановяване, базирани на био енергията на околната среда, високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие. Конгресният център на хотела, разположен на площ от 2 700 кв.м., представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1100 места, който предлага пространство за провеждане на различни събития.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *