Гледаме четвърти сезон на „Берлински Вавилон“ в HBO Max от 9 октомври

Хитовият сериал ни пренася в Германия в мрачната 1930 година

 

Хитовият детективски сериал „Берлински Вавилон“, който се развива на фона на последните години на Ваймарската република, се завръща тази есен за своя четвърти сезон с продължение на историята, вече в началото на 30-те години на миналия век в Германия. Първите два епизода ще имаме възможност да гледаме у нас още на 9-ти октомври, неделя.

ТРЕЙЛЪР: https://www.youtube.com/watch?v=STADrr4QRfY

Докато първите три сезона, които се развиват на фона на последните дни от бушуващия Берлин през 1920-те години, то в новия, четвърти, сезон действието се разгръща на фона на хаотичните първи години на десетилетието, в което Ваймарската република започва да се разпада. Историята се развива в дванадесет епизода.

Берлин, 1930 г., кулминационна точка на „златните двадесет“ години е в глобалния крах на фондовия пазар. В зората на новото десетилетие и задаващата се Голяма депресия времената безспорно се променят. Все по-малко могат да си позволят този див танц на ръба на вулкана. Малцина са печелившите от финансовата катастрофата, като индустриалеца Алфред Нисен, който инвестира печалбите си и има амбиции, които се стремят към нищо по-малко от целия свят и ако може и още повече. Мнозина са използвали хаоса в града в своя полза, като американския мафиот Ейб Голдщайн, който безсрамно парадира с богатството си, докато търси изгубено наследство. Други са слезли драстично надолу по социалната стълбица до бездомност и отчаяние, като Тони, която обикаля улиците на Берлин с група свои връстници, борейки се за оцеляване – факт, който кара сестра й Шарлът да се тревожи за нея и дори да рискува работата си. През това време разследванията на Гереон го довеждат до боксовите среди и неудобно близо до „Щурмабтайлунг“ на Хитлер. Въпреки това някои все още се опитват да възстановят реда в настаналия хаус. Остава под въпрос каква е ползата, тъй като походът на нацистите към властта е в разгара си…

 

Мафиотска война, кипяща по улиците на Берлин, отвежда зрителя все по-навътре в най-мрачния период от германската история, започващ с новогодишната нощ 1930/31 г.“, разкриват продуцентите Щефан Арнд, Уве Шот и Михаел Пол. „Радост и в същото време вълнуващо очарование е да видиш Шарлът и нейните бойци да обединяват герои и арки от предишните сезони със сила и емоция по все нови и смели начини.“

 

Актьорите Волкер Брух и Лив Лиза Фрайс отново влизат в ролите си на полицейски инспектор Гереон Рат и Шарлът Ритър, помощник-детектив в Берлин. Много други актьори от предишните сезони се завръщат, сред които Бено Фюрман, Ларс Айдингер и Хана Херцспрунг. Новите членове на актьорския състав за сезона включват Марк Ивание в ролята на мафиота Ейб Голдщайн, Барбара Филип, Моисей Базиян, Роналд Кукулиес, Томас Арнолд, Лен Кудрявизки, Ханес Вегенер и Макс Раабе.

 

Сценаристи на новия сезон са Ахим фон Борис, Бетин фон Борис, Хенк Хандлоегтен, Кхяна Ел Битар и Том Тиквер, като Хандлоегтен, фон Борис и Тиквер отново ще режисират.

Тиквер също си партнира отново с Джони Климек, за да композира музиката, която се изпълнява от Max Raabe, Meret Becker и международно признатата група Meute.

 

„Берлински Вавилон“ е продукция на X Filme Creative Pool в копродукция с ARD Degeto, Sky и Beta Film. Сериалът е копродуциран от Кристоф Пеландер и Каролин Хаасис (ARD Degeto), Франк Ястфелдер и Лусия Фогдт (Sky Deutschland). Изпълнителни продуценти за X Filme са Щефан Арнд, Уве Шот и Майкъл Поле, копродуценти за Beta Film са Ян Мойто, Дирк Шюрхоф и Мориц Херцогенберг.

 

Настоящият сезон е подкрепен от Medienboard Berlin-Brandenburg, Film- und Medienstiftung NRW и Германския филмов фонд.

 

„Берлински Вавилон“  стартира с четвъртия си сезон на 9 октомври в HBO Max. Всички предходни сезони и епизоди на сериала можете да намерите със субтитри в стрийминг платформата HBO Max за гледане по всяко време.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *