Алисия Викандер е Ирма Веп в новия сериал на HBO и Оливие Асаяс

Премиерата на риймейка от е на 7 юни в HBO Max и по HBO

Копродукцията на HBO/A24 ще дебютира в Кан 2022 в рамките на премиерната секция на фестивала

 

Премиерата на „Ирма Веп“, новият HBO сериал с участието на носителката на Оскар® Алисия Викандер, е на 7 юни в HBO Max и по HBO. Сериалът е създаден, написан и режисиран от номинирания за Emmy® Оливие Асаяс („Карлос“) и е римейк на неговия пълнометражен филм от 1996 г. Всеки вторник ще излиза нов епизод от общо осемте за сериала.

Ирма Веп ще направи световната си премиера като официална селекция на Festival De Cannes 2022. Тийзър: https://www.youtube.com/watch?v=KCPgRPEE4GY

 

В галерията можете да видите и първите три снимки, пуснати ексклузивно за премиерата в Кан.

 

Мира (Алисия Викандер) е американска филмова звезда, разочарована от кариерата си и след скорошна раздяла. Тя пристига във Франция, за да изиграе ролята на Ирма Веп в римейк на френската класика на немия филм „Вампирите“. Историята започва да преплита реалността на Мира и тази на героинята й на снимачната площадка, докато постепенно дата образа се преплитат и сливат.  „Ирма Веп“ ни разкрива несигурната почва, която лежи на границата на измислицата и реалността, изкуствено създаденото и автентичността, изкуството и живота.

 

В ролите в сериала на HBO „Ирма Веп“ ще видим Алисия Викандер като Мира, Винсент Макейн като Рене Видал, Жана Балибар като Зоуи, Девън Рос като Реджина, Ларс Айдингер като Готфрид, Винсент Лакост като Едмонд Лагранж, Нора Хамзауи като Карла, Адрия Аржона като Лори, Кари Браунщайн като Зел Том Стъридж като Имон, Байрън Бауърс като Херман, Фала Чен като Синтия Кенг, Иполит Жирардо като Робърт Данжу, Алекс Дескас като Грегъри Дезормо, Антоан Рейнарц като Джереми.

 

Изпълнителни продуценти на „Ирма веп“ са Оливие Асаяс, Алисия Викандер, Силви Барте, Даниел Делум, Рави Нандан, Хали Секоф, Кевин Тюрен, Стюарт Манашил, Сам Левинсън и Ашли Левинсън. Сериалът е продуциран от HBO в партньорство с А24.

  Оливие Асаяс е френски режисьор, който в последните години се превърна в един от силните гласове на международното съвременно кино. Започва кариерата си като художник и графичен дизайнер. По-късно започва да прави авторски късометражни филми, докато развива интереса си към глобализацията на културата и технологиите като редактор на Cahiers du Cinema (1980-1985). От първия си игрален филм „Désordre“ (1986), който беше удостоен с наградата на Седмицата на критиката на Венецианското биенале, той постоянно надгражда проектите си, което му носи международно признание. Сред най-известните му филми са: “Ирма Веп”; „Летни часове”; обявен за един от „Най-добрите филми на 21-ви век до момента“ от The New York Times; „Демомлавър”; „Пречистена”; „Карлос“; който спечели Златен глобус® в категорията „Най-добър мини-сериал или филм, направен за телевизия“ и получи две номинации за Еми®, включително за „Изключителна режисура за мини-сериал, филм или драматичен специален филм“; „Облаците на Силс Мария“, за която Кристен Стюарт спечели наградата „Сезар“ за най-добра поддържаща женска роля; „Личен купувач“, отново с Кирстен Стюарт, който спечели наградата за режисура в Кан; „ След май 68-ма“, който спечели най-добър сценарий във Венеция. Сред последните му творби са „Нехудожествена литература“ и „Шпионската афера Оса“.


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *